RUM MOTOSİKLETLİLERİN EYLEMİ SINIR KAPILARINI ETKİLEDİ: METEHAN VE LOKMACI'DA GEÇİŞLER DURDURULDU
Rum motosikletlilerin, 1996 yılında Derinya'daki sınır olaylarında hayatını kaybeden Tasos İsak ve Solomos Solomu anısına düzenlediği eylemler nedeniyle Metehan ve Lokmacı Sınır Kapıları'nda geçişler tedbir amacıyla kısa süreliğine durduruldu.
100 KİŞİLİK MOTORLU GRUP SINIR KAPILARINI DOLAŞTI
Polis Basın Subaylığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 100 kişilik motosikletli grup, saat 15.11 sıralarında ilk olarak Bostancı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Astromerit Sınır Kapısı'nda eylem gerçekleştirdi.
Grup daha sonra Lefkoşa'ya geçerek sırasıyla Metehan, Ledra Palace ve Lokmacı Sınır Kapıları önünde gösteri yaptı.
GEÇİŞLER KISA SÜRELİĞİNE DURDURULDU
Eylemler sırasında güvenlik gerekçesiyle Metehan ve Lokmacı Sınır Kapıları'nda araç ve yaya geçişleri kısa süreliğine durduruldu.
Polis ekiplerinin aldığı önlemlerin ardından eylemlerin sona ermesiyle birlikte sınır kapılarındaki geçişler yeniden normale döndü.
ANMA ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA DÜZENLENDİ
Rum motosikletlilerin gerçekleştirdiği eylemin, 1996 yılında Derinya'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Tasos İsak ile Solomos Solomu anısına düzenlenen "anı sürüşü" kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.




