BM: Batı Şeria'da 2023'ten bu yana 6 bin 400'den fazla Filistinli yerinden edildi
BM: Batı Şeria'da 2023'ten bu yana 6 bin 400'den fazla Filistinli yerinden edildi
İçeriği Görüntüle

NEPAL’DE FELAKETİN BOYUTU BÜYÜYOR: 1.344 CAN KAYBI, 4.898 KİŞİ KAYIP

Nepal’de Bhotekoshi Nehri’nde meydana gelen büyük sel felaketinde bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Yetkililer, 1.344 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıklarken, 4.898 kişi için arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Nepal’in Rasuwa bölgesinde 26 Ağustos’ta meydana gelen ve geniş bir bölgeyi etkileyen sel felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Nepal Polisi tarafından paylaşılan son verilere göre, felaketin ardından 1.344 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 4.898 kişi ise hâlâ kayıp.

BİNLERCE KİŞİ İÇİN ARAMA SÜRÜYOR

Afet bölgesindeki çalışmalar, ulaşım altyapısının gördüğü büyük hasar nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Ekipler kayıp kişilere ulaşabilmek amacıyla ağır iş makineleri ve hava araçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bir gün önce açıklanan resmi verilerde 1.290 can kaybı ve 4.798 kayıp bildirilmişti. Son veriler, bilançonun kısa süre içerisinde yeniden ağırlaştığını ortaya koydu.

BUZUL ÇÖKMESİ FELAKETİ TETİKLEDİ

26 Ağustos’ta Himalayalar’daki büyük bir buzul ve kaya kütlesinin çökmesi sonucu oluşan devasa enkaz akışı, Bhotekoshi-Trishuli Nehri hattında yıkıcı sele neden oldu.

Felaket nedeniyle yollar, köprüler, yerleşim alanları ve hidroelektrik tesisleri ağır hasar gördü.

Arama kurtarma ekiplerinin bölgede kayıp binlerce kişiye ulaşmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Nepal Polisi / Nepal basını