GEMİ FACİASINDA İKİNCİ GÜN: 18 KİŞİ ARANIYOR
Girne’den Taşucu’na gitmek üzere hareket eden, mürettebat dahil 267 kişinin bulunduğu katamaran tipi yolcu gemisinin alabora olmasıyla yaşanan facianın ardından arama-kurtarma çalışmaları ikinci gününde devam ediyor.
Faciada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken, henüz ulaşılamayan 18 kişiyi bulmak için çalışmalar sürdürülüyor.
KAYIP YAKINLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Girne açıklarında ekipler kayıp kişilere ulaşabilmek için çalışmalarına devam ederken, karada ise ailelerin ve yakınların endişeli bekleyişi sürüyor.
Yakınlarından haber alamayan vatandaşlar, arama-kurtarma ekiplerinden gelecek iyi bir habere kilitlenmiş durumda.
ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI İKİNCİ GÜNÜNDE
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, gece boyunca denizden ve havadan çalışmaların devam edeceğini, son kişiye ulaşılana kadar arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdürüleceğini açıklamıştı.
Türkiye’den gönderilen hava ve deniz unsurları da KKTC ekipleriyle birlikte arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
ÜLKEDE 3 GÜNLÜK ULUSAL YAS
Yaşanan deniz faciasının ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi.
Bir yandan faciada hayatını kaybedenlerin acısı yaşanırken, diğer yandan kayıp 18 kişiden gelecek iyi bir haber için umutlu bekleyiş devam ediyor.




