Aktunç: Lefkoşa’yı planlı ve düzenli bir başkente dönüştüreceğiz
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Mehmet Aktunç, Arasta Çarşısı’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Aktunç, Lefkoşa’yı planlı, düzenli ve belirli standartlara sahip bir başkente dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.
UBP Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Arasta’daki iş yerlerini ziyaret eden Aktunç, esnafın sorun ve beklentilerini dinleyerek yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi.
ARASTA’DA ORTAK KENTSEL DOKU VURGUSU
Arasta’nın Lefkoşa’nın tarihi kimliğini yansıtan önemli bölgelerden biri olduğunu belirten Aktunç, bölgedeki binaların dış cephelerinde ortak bir standart bulunmadığını ifade etti.
Tarihi bölgelerde kent estetiğini ve mimari bütünlüğü koruyan düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden Aktunç, Arasta’nın kimliğine uygun bir kentsel dönüşüm anlayışı benimseyeceklerini söyledi.
ALTYAPI ÇALIŞMALARI ORTAK PLANLANACAK
Lefkoşa’da aynı yolların farklı altyapı çalışmaları nedeniyle tekrar tekrar kazılmasını eleştiren Aktunç, su, kanalizasyon, elektrik ve diğer altyapı çalışmalarının kurumlar arası koordinasyonla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Aktunç, çalışmaların ortak bir takvimle gerçekleştirilmesinin zaman ve kaynak kaybını önleyeceğini belirtti.
BELEDİYE GELİRLERİ HİZMETE DÖNÜŞECEK
Vatandaşların su faturaları, emlak vergileri ve diğer belediye ödemelerine de değinen Aktunç, toplanan gelirlerin doğrudan hizmet olarak halka dönmesi gerektiğini söyledi.
Doğru mali yönetim ve etkin kaynak kullanımıyla vatandaşların üzerindeki mali yükleri kademeli olarak azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.
LEFKOŞA’YI HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Yeni dönemde katılımcı belediyeciliği ön plana çıkaracaklarını belirten Aktunç, kentle ilgili kararların vatandaşlar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte alınacağını ifade etti.
Projelerini yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydeden Aktunç, belediyecilik anlayışlarının merkezinde insanın ve gelecek nesillerin yer alacağını söyledi.
AKTUNÇ: 6 ARALIK’TA DEĞİŞİM BAŞLAYACAK
6 Aralık yerel seçimlerine işaret eden Aktunç, Lefkoşa’nın uzun yıllardır devam eden sorunlarının ertelenmemesi gerektiğini belirtti.
Aktunç, seçimlerin ardından başkentin altyapısını, kent estetiğini ve hizmet standartlarını geliştirmek için çalışacaklarını vurgulayarak Lefkoşa’yı planlı, çağdaş ve yaşanabilir bir başkente dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti.




