ÜSTEL’DEN TETİKÇİLİK VE KURŞUNLAMA OLAYLARI AÇIKLAMASI: “ALGI OPERASYONUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Son günlerde kamuoyunu sarsan ve toplumda ciddi huzursuzluk yaratan tetikçilik ve kurşunlama olaylarıyla ilgili Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı. Üstel, yaşanan güvenlik olayları üzerinden sorumluluğun bilinçli şekilde başka adreslere yönlendirilmeye çalışıldığını söyledi.
“ANKARA’YA BAĞLAMAK GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Başbakan Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan bazı güvenlik olaylarını bahane ederek meseleyi “Ankara”ya bağlamaya çalışan söylemlerin açık bir algı operasyonu olduğunu belirtti.
Bu yaklaşımın kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulayan Üstel, söz konusu söylemlerin toplumsal huzura zarar verdiğini ifade etti.
“GÜVENLİK, KKTC DEVLETİNİN ASLİ SORUMLULUĞUDUR”
Güvenlik ve asayişin, KKTC devletinin kendi anayasal düzeni içerisinde tartışmasız biçimde kendi sorumluluğunda olduğunu belirten Üstel, bu sorumluluğu başka adreslere yönlendirme çabalarının siyasi hesaplardan ibaret olduğunu söyledi.
“Devletin temel görevi, kamu düzenini kararlılıkla korumak ve bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tüm önleyici tedbirleri almaktır” dedi.
“FAİLLER KISA SÜREDE YAKALANDI”
Üstel, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Teşkilatı’nın yaşanan olaylara gecikmeden ve taviz vermeden müdahale ettiğini belirterek, faillerin kısa sürede yakalanarak adalete teslim edildiğini kaydetti.
Bu durumun, KKTC devletinin güçlü, kararlı ve görev başında olduğunun açık göstergesi olduğunu vurguladı.
“GÜVENLİĞİ SİYASİ POLEMİK KONUSU YAPTIRMAYACAĞIZ”
Hükümet olarak güvenliği siyasi polemik konusu yaptırmayacaklarını ifade eden Üstel, suçla mücadelede caydırıcılığı artıran yasal düzenlemelerin Meclis’e sevk edildiğini açıkladı.
Yakın zamanda suçla mücadele için daha etkin yasaların da Meclis gündemine geleceğini belirten Üstel, kamu düzenini tehdit eden her unsur karşısında daha güçlü adımlar atılacağını söyledi.
“DEVLET CİDDİYETİ HUKUK VE KARARLILIKLA SAĞLANIR”
Devlet kurumlarını hedef alan, güvenlik güçlerinin emeğini gölgeleyen ve toplumda korku yaratmaya çalışan açıklamalara müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Üstel, “Devlet ciddiyeti algı üretmekle değil; hukuk ve kararlılıkla sağlanır” dedi.
Başbakan Ünal Üstel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti vardır, güçlüdür ve tüm kurumlarıyla görev başındadır. Halkımızın huzur ve güvenliği, hiçbir siyasi hesap uğruna tartışmaya açılmayacaktır. Güvenlik birimlerimize olan güvenimiz tamdır.”





