ÜSTEL: “PAKİSTAN’LA KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Başbakan Ünal Üstel, Pakistan’ın bağımsızlığının 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla Girne Amfi Tiyatro’da düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı. Üstel, Türkiye, Pakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki güçlü kardeşlik bağlarına dikkat çekerek, Pakistan’ın KKTC’ye verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“PAKİSTAN’IN KKTC’YE SAHİP ÇIKMASI BİZİ GURURLANDIRIYOR”
Türkiye, Pakistan ve KKTC’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadeleleriyle birbirine yakınlaşan üç kardeş ülke olduğunu belirten Üstel, Pakistan’ın uluslararası alanda KKTC’ye sahip çıkmasının Kıbrıs Türk halkı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Pakistan Başbakanı Şerif’in KKTC’yi “kardeş ülke” olarak nitelendirmesinin son derece anlamlı olduğunu kaydeden Üstel, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.
“13 BİN 110 PAKİSTANLI ÇALIŞMA HAYATINA KATKI KOYUYOR”
KKTC’de yaşayan Pakistanlılara yönelik düzenlemelere de değinen Üstel, sosyal sigorta prim desteğinin yüzde 20’den yüzde 50’ye çıkarıldığını açıkladı.
Üstel, ülkede yaklaşık 13 bin 110 Pakistanlının çalışma hayatına katkı koyduğunu, üniversitelerde ise yaklaşık 3 bin 678 Pakistanlı öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.
“HER ÖĞRENCİ KKTC’NİN FAHRİ ELÇİSİ OLACAK”
KKTC’de eğitim alan Pakistanlı öğrencilerin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önemli olduğunu vurgulayan Üstel, ülkelerine dönen her öğrencinin KKTC’nin birer fahri elçisi olacağına inandığını söyledi.
Pakistan’ı yalnızca dost değil, kardeş ülke olarak gördüklerini ifade eden Üstel, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yaşasın Türkiye-Pakistan kardeşliği! Yaşasın Pakistan-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kardeşliği!”




