Serdaroğlu, "Hükümetin ve işverenlerin basına söyleyecekleri bir şey yok. Bir an önce toplantıya girip gerçeği görelim" diyerek konuşmasına başladı.
"KİM KİMİ KANDIRDI, BUGÜN ORTAYA ÇIKACAK"
Serdaroğlu, Ekonomi Bakanlığı’nın tüm verilerini dosya haline getirdiklerini ve bu veriler doğrultusunda gerçeğin gün yüzüne çıkacağını söyledi.
"Hükümet belli ki işverenleri kandırdı ya da işverenler hükümeti kandırdı. Kim kimi kandırdı, bugün ortaya çıkacak" ifadelerini kullanan Serdaroğlu, halkın görmezden gelindiğini ve alım gücünün dikkate alınmadığını belirtti.
"1000 EURO DEĞİL, 35 BİN TL’YE NE ALABİLİYORSUNUZ ONU KONUŞALIM!"
Serdaroğlu, hükümetin daha önce Güney Kıbrıs’taki asgari ücreti örnek gösterdiğini hatırlatarak, "Müsteşarımız asgari ücretin 1000 euronun altında olduğunu görün demişti. Güney Kıbrıs'ta değil, KKTC’de yaşıyoruz. Burada asgari ücret 35 bin TL, önemli olan bu parayla ne alındığıdır!" dedi.
Ayrıca, geçmişte işverenlerle iş birliği yapılarak hayat pahalılığı oranının nasıl düşürüldüğünü hatırlatarak, "Hasan Taçoy’un, hayat pahalılığı %52’yken %41 zam verdiğini unutmadık" ifadelerini kullandı.
"ASGARİ ÜCRETLİ ÖRGÜTSÜZ, SENDİKALAŞMA YOK!"
Hükümetin asgari ücretli çalışanları sahipsiz bıraktığını belirten Serdaroğlu, "Asgari ücretli örgütsüzdür, sendikalaşma yok. Hükümet edenler softa şaşırtması yapıyor" dedi.
Serdaroğlu’nun ardından, Münür Rahvancıoğlu, 2011 ve 2022 yıllarında yapılan iki ayrı çalışmanın sonuçlarını basın önünde açıklamaya başladı.