A Milli Futbol Takımı’nın Paraguay’a 1-0 mağlup olarak 2026 FIFA Dünya Kupası’na grup aşamasında veda etmesi, teknik direktör Vincenzo Montella’nın ülkesi İtalya’da geniş yankı uyandırdı.
İtalyan basını, turnuva öncesinde Türkiye’yi grubun favorileri arasında gösterirken, üst üste alınan iki yenilginin ardından yaşanan elenmeyi “fiyasko” ve “felaket” olarak değerlendirdi.
“KÜÇÜK UÇAK YERE ÇAKILDI”
La Gazzetta dello Sport, Türkiye’nin genç ve yetenekli kadrosuyla büyük hayaller kurduğunu ancak bunların gerçekleşmediğini belirtti.
Gazete, Montella’nın futbolculuk dönemindeki “Küçük Uçak” lakabına gönderme yaparak, “Vincenzo Montella süzülmek istiyordu ancak yere çakıldı. Bu düşüş hem kendisi hem de Türkiye için acı verici oldu” yorumunu yaptı.
“İSTİFA MI EDECEK, GÖREVDEN Mİ ALINACAK?”
Sport Mediaset ise “Türkiye’nin Dünya Kupası felaketi” başlığıyla verdiği haberde, Montella’nın geleceğinin belirsiz olduğunu vurguladı.
Haberde, “ABD maçının ardından Türkiye’ye döndüğünde milli takım teknik direktörlüğünden ayrılacak. Bunun istifa mı yoksa görevden alma mı olacağı henüz belli değil” ifadelerine yer verildi.
“DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZDI”
Corriere dello Sport, “Türkiye battı, Paraguay kutlama yapıyor” başlığını kullanırken, Tuttosport ise yaşananları “Montella’nın sansasyonel fiyaskosu” olarak değerlendirdi.
La Repubblica, Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi genç yıldızlara rağmen alınan sonucun büyük hayal kırıklığı yarattığını yazdı.
“SANTRFOR EKSİKLİĞİ HİSSEDİLDİ”
Sky Sport yorumcusu Gianfranco Teotino ise Türkiye’nin hem Avustralya hem de Paraguay karşısında rakip kaleye yüklenmesine rağmen etkisiz kaldığını belirtti.
Teotino, “Takımın hücumlarını gole çevirecek bir santrfor eksikliği hissedildi. Çalhanoğlu, Arda Güler ve Kenan Yıldız beklentilerin altında kaldı. Takım başından itibaren kendine güvenmeyen bir görüntü verdi” değerlendirmesinde bulundu.




