İspanya’da iki hızlı tren çarpıştı: 46 ölü, çok sayıda yaralı
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı yolcu treninin çarpışması sonucu en az 46 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Toplam 544 yolcuyu etkileyen kazada iki vagon yamaçtan yuvarlanırken, bölgede tren seferleri geçici olarak durduruldu.
İKİ HIZLI TREN ÇARPIŞTI
İspanya’nın resmî haber ajansı EFE’nin aktardığı bilgilere göre kaza, yerel saatle 08.54’te Toledo kenti yakınlarındaki Los Yebenes mevkiinde meydana geldi.
Madrid’den Sevilla’ya seyreden Renfe şirketine ait hızlı tren ile karşı yönden gelen Iryo şirketine bağlı hızlı tren çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle Iryo şirketine ait iki vagon yamaçtan yuvarlandı.
CAN KAYBI 46’YA YÜKSELDİ
İspanyol basınının Sivil Koruma ve 112 Acil Servis kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre kazada en az 46 kişi yaşamını yitirdi.
İki trendeki toplam 544 yolcunun etkilendiği kazada çok sayıda kişi yaralandı.
Toledo çevresindeki hastanelerde planlanan ameliyatların ertelendiği ve yaralıların tedavisine öncelik verileceği bildirildi.
KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
İlk değerlendirmelerde kazanın ana sinyalizasyon sistemindeki insan hatasından kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü.
Kazanın kesin nedenine ilişkin incelemeler sürerken, söz konusu iddia henüz kesinleşmedi.
TREN SEFERLERİ DURDURULDU
Kaza nedeniyle Madrid, Ciudad Real ve Endülüs arasındaki tren seferleri geçici olarak durduruldu.
Iryo şirketi de Madrid’deki Atocha tren istasyonundaki tüm seferlerini durdurduğunu açıkladı.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bazı bakanlar ve muhalefet partilerinin liderleri, kaza nedeniyle gün içindeki programlarını iptal etti.




