HASPOLAT-TAŞKENT YOLUNDA 120 GRAM KOKAİNLE YAKALANAN ZANLI 3 GÜN TUTUKLU KALACAK
Lefkoşa’da gerçekleştirilen başarılı narkotik operasyonunda, “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Kokain) İthal ve Tasarruf” suçlarından tutuklanan L.A., bugün mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede olguları aktaran Polis Memuru Celal Durukan, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin 17 Ekim 2025 tarihinde saat 09.15’te Haspolat-Taşkent Anayolu üzerinde operasyon düzenlediğini belirtti.
Polis, Güney Kıbrıs’ta sakin L.A.’ın kullanımındaki PKE 660 plakalı aracın arandığını ve yapılan aramada yaklaşık 120 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Ele geçirilen madde emare olarak alındı.
Durukan, zanlının tutuklanarak sorguya alındığını ve ifadesinde uyuşturucuyu “kuzeyde satıp para kazanmak amacıyla ithal ettiğini” itiraf ettiğini kaydetti.
Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten polis, emarelerin analize gönderileceğini, alınacak ifadeler ve incelenecek kamera görüntüleri bulunduğunu ifade ederek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Seren Bensen, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.





