FİDAN’DAN İRAN SAVAŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bangladeş Dışişleri Bakanı Khalilur Rahman ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılarla başlayan savaşın ikinci haftasını geride bıraktığını hatırlatan Fidan, çatışmaların bölgenin tamamına yayılmasından endişe duyduklarını ifade etti.
“İRAN İLE SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ”
Fidan, Türkiye’nin bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek İran ile temasların sürdüğünü söyledi.
Bakan Fidan, “İran ile sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki gelişmeleri yakından izliyoruz. Türkiye olarak milli güvenliğimizden asla taviz vermeyiz” ifadelerini kullandı.
“SAVAŞ BİR AN ÖNCE SON BULMALI”
Savaşın daha da büyümesinin ciddi riskler taşıdığını belirten Fidan, tüm taraflara diyalog çağrısında bulundu.
Fidan, “Tüm bölgeye yayılma riski taşıyan bu savaşa bir an önce son verilmesi gerekiyor” dedi.
KÜRESEL EKONOMİYE UYARI
Savaşın yalnızca bölgesel değil küresel etkileri olduğuna dikkat çeken Hakan Fidan, çatışmaların küresel ekonomik istikrarı tehdit ettiğini vurguladı.
Fidan ayrıca, yaşanan gelişmelerin bölgede telafisi mümkün olmayan kalıcı düşmanlıklara yol açmasından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.




