Gazimağusa Belediyesi’nden Salamis Yolu’na 500 araçlık park yeri

Gazimağusa Belediyesi, İsmet İnönü Bulvarı (Salamis Yolu) Asfalt Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında bölgedeki trafik yükünü azaltacak önemli bir adım atıyor. Proje ile caddeye toplam 500 araçlık park kapasitesi kazandırılıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, yeni park alanlarının özellikle yoğun saatlerde trafiği önemli ölçüde rahatlatacağını belirterek, açılışından itibaren ilk bir yıl boyunca ücretsiz kullanılacağını açıkladı.

Uluçay, planlanan park yerlerinin kapasitesine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Toplamda 100 araçlık ilk iki park yerini aralık ayı başı itibarıyla hizmete açmayı hedeflediklerini söyleyen Uluçay, sürecin devamında 400 araçlık büyük park alanının da kademeli şekilde kullanıma sunulacağını ifade etti.

Uluçay, yeni düzenlemelerle birlikte Salamis Yolu’nun sadece bir ulaşım hattı olmaktan çıkıp daha planlı, güvenli ve erişilebilir bir kentsel alan kimliği kazanacağını vurguladı.

Park alanlarının devreye girmesiyle, yol kenarındaki düzensiz park sorununun büyük ölçüde ortadan kalkması, trafiğin daha akıcı hale gelmesi ve bölgenin kullanım düzeninin belirgin biçimde iyileşmesinin beklendiğini söyleyen Uluçay, “Böylece hem sürücüler hem de yayalar için daha düzenli ve konforlu bir kullanım alanı oluşturulmuş olacak” dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı, projenin kentin günlük yaşamında hissedilir bir iyileşme yaratacağını vurgulayarak, “Bu proje, kent içi ulaşımı daha nitelikli hale getirerek Salamis Yolu’nun Gazimağusalıların yaşamını kolaylaştıran modern bir caddeye dönüşmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.