BERAT KANDİLİ MESAJI YAYIMLANDI
Hakan Moral, İslam âleminin Berat Kandili’ni kutladı. Moral, yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandili’nin rahmet, mağfiret ve arınma gecesi olduğuna dikkat çekti.
“BERAT, AFFIN VE ARINMANIN GECESİDİR”
Din İşleri Başkanı Moral, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ramazan-ı Şerif ayının habercisi rahmet, mağfiret ve arınma gecesi olan mübarek Berat Kandili’ne bir kez daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepimiz insanız, şaşar beşer misali hata yapar yanılırız. İşte tam bu noktada Berat; affın, bağışlanmanın, kulun Rabbine yönelerek arınmasının gecesidir.”
Bu gecenin kin ve nefretin terk edilmesi, kırgınlıkların giderilmesi ve kardeşlik ile merhamet duygularının güçlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
“DUALARIMIZDA GENÇLER VE İHTİYAÇ SAHİPLERİ OLMALI”
Allah’ın rahmet kapılarının bu gece sonuna kadar açık olacağını belirten Moral, duaların kabulünü temenni ederek kalplerin iyilik, adalet ve şefkatle dolmasını diledi.
Berat gecesinin affetmenin büyüklüğünü ve insan olmanın sorumluluğunu hatırlattığını ifade eden Moral, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Bu gece vesilesiyle başta ailemiz olmak üzere milletimiz, vatanımız ve tüm İslam âlemi için hayırlar dilemeli; dargınlıkları sona erdirerek gönül köprüleri kurmalıyız. Aziz halkımızın ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin affımıza, huzurumuza ve kardeşliğimize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”





