“GAYRİRESMİ CENEVRE’DEKİ UZLAŞIYA UYGUN HAREKET EDİLMELİ”

Tatar, Holguin ile yapılacak görüşmenin, 2021’deki gayriresmi Cenevre toplantısında mutabık kalınan 6 iş birliği inisiyatifinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, Temmuz sonunda BM Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde yapılması öngörülen bir sonraki genişletilmiş gayriresmi toplantının da hazırlıklarının sürdüğünü ifade etti.

“RUM TARAFININ HUKUK TANIMAZ TAVRI HAVAYI BOZUYOR”

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Yönetimi'nin uluslararası hukuku hiçe sayarak Kuzey'deki taşınmaz mallara ilişkin baskı ve tehditlerini eleştirdi. Tatar, bu uygulamaların Kıbrıs'taki güven ortamını zedelediğini ve Holguin ile yapacağı görüşmede bu konuyu ısrarla gündeme getireceğini belirtti.

HRISTODULIDIS İLE HOLGUIN GÖRÜŞMESİNE YORUM

Tatar, Holguin’in Rum lider Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmeye de değinerek, adadaki çözüm çabalarının ancak karşılıklı saygı ve samimiyetle ilerleyebileceğini ifade etti.

Hayvancılar Birliği'nden saldırıya uğrayan Vefa Güner'e destek
Hayvancılar Birliği'nden saldırıya uğrayan Vefa Güner'e destek
İçeriği Görüntüle

Görüşme sonrası Holguin’in, her iki tarafla yapacağı temasların ardından Temmuz’daki toplantı için BM’ye kapsamlı bir rapor sunması bekleniyor. Tatar’ın Holguin’le yapacağı bu kritik görüşmenin, müzakerelerin yeniden başlayıp başlamayacağına dair ipuçları taşıması bekleniyor.