Kongrede yeni yönetim kurulu Ahmet Kısaoğlu, Helin Havva Aslan, Hüseyin Kısaoğlu, Mehmet Direkçi, Melcen Karabenli, Irmak Beydilli ve Şerife Gülderen’den oluştu.
“GENÇLER POLİTİKA ÜRETEN YAPININ PARÇASIDIR”
CTP Örgüt Sekreteri Koral Aşam, partinin temel gücünün örgütlenmeden geldiğini belirterek, Gençlik Örgütü’nün yalnızca seçim dönemlerinde çalışan bir yapı olmadığını söyledi.
Gençlerin politika üreten, parti içinde fikirlerini savunan ve ülkenin geleceği için mücadele eden bireyler olarak yetiştiğini kaydeden Aşam, görevi devreden yönetime teşekkür ederek yeni yönetime başarı diledi.
“GÜZELYURT’TA GENÇLİK ÖRGÜTÜ GÜÇLENDİ”
CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, göç veren bir bölge olmasına rağmen Güzelyurt Gençlik Örgütü’nün kısa sürede önemli bir yapı haline geldiğini ifade etti.
Gençlerin parti çalışmalarında aktif sorumluluk üstlendiğini belirten Gulamkadir, örgütün CTP’ye yeni isimler kazandırdığını ve farklı siyasi görüşlerden gençleri aynı çatı altında buluşturduğunu söyledi.
BARIŞ VE ÇÖZÜM VURGUSU
CTP Gençlik Örgütü Başkanı İsmail Barbaros da Güzelyurt örgütünün kısa sürede önemli bir kurumsal hafıza oluşturduğunu kaydetti.
Kıbrıs’ta yeni bir sürece girildiğini belirten Barbaros, barış, eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. Barbaros, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ada ziyareti sırasında gençliğin barış ve çözüm talebini güçlü şekilde dile getireceklerini ifade etti.
GÜNEYSU: GENÇLERİN VE KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ
Başkanlık görevini devralan Gülcan Güneysu, CTP Güzelyurt İlçesi’ne 17 yaşında katıldığını belirterek, partinin kendisi için bir okul ve aile olduğunu söyledi.
Güzelyurt Gençlik Örgütü’nün ilk kadın başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Güneysu, kırsal bölgelerde yaşayan gençlerin ve kadınların sesini daha güçlü duyurmak için çalışacaklarını kaydetti.
Güneysu, önlerindeki seçim sürecinde umut, değişim, yenilik ve liyakat mesajını Güzelyurt’tan ülkenin dört bir yanına taşıyacaklarını belirtti.
ÖZGÖREN: BU BİR VEDA DEĞİL
Görevi devreden Mustafa Özgören ise yaşanan değişimin bir veda değil, birlikte yazılan hikâyenin yeni bir sayfası olduğunu söyledi.
Örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapan Özgören, başkanlık görevini devretmesine rağmen gençliğe, mücadeleye ve ülkeye olan inancını sürdüreceğini ifade etti.




