Hasipoğlu’ndan fiber protokol açıklaması: “Anayasa’nın aradığı şart yerine gelecek”
Hasipoğlu’ndan fiber protokol açıklaması: “Anayasa’nın aradığı şart yerine gelecek”
İçeriği Görüntüle

BEROVA: “İLK FİBER İNTERNET HİZMETİ ÜÇ AY İÇİNDE EVLERE ULAŞACAK”

Maliye Bakanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na vekalet eden Özdemir Berova, fiber optik altyapıya ilişkin ek protokolün Türk Telekom ile değil, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalandığını vurguladı. Berova, kendilerine verilen bilgiye göre ilk fiber internet hizmetinin üç ay içerisinde hanelere ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi’nde fiber optik altyapıya ilişkin ek protokol hakkında konuştu.

Protokolün iki devlet arasında imzalandığının altını çizen Berova, ana protokol ve ek protokole ilişkin hukuki değerlendirmelerin ilgili hukukçular tarafından yapıldığını söyledi.

Fiber optik projesini dijital dönüşümün altyapısını oluşturacak “tarihi projelerden biri” olarak nitelendiren Berova, ana protokolde farklı yorumlara neden olan bazı noktaların yapılan ortak çalışmalar sonucunda daha açık hale getirildiğini ifade etti.

“İLK BEKLENTİMİZ PROJENİN KISA SÜREDE EVLERE ULAŞMASI”

Berova, projenin en önemli hedefinin hızlı ve güvenilir internet altyapısını hanelere ulaştırmak olduğunu belirterek, “Bize verilen bilgi doğrultusunda ilk fiber internet hizmetinin üç aylık süre içerisinde hanelere ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Projeyi Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi projesine benzeten Berova, fiber altyapının da ilerleyen yıllarda günlük hayatın doğal bir parçası haline geleceğini savundu.

Uygulama sürecinde ortaya çıkabilecek eksiklik ve aksaklıkların taraflar arasındaki görüşmelerle giderilebileceğini belirten Berova, temel hedefin çağdaş ve güvenilir teknolojik altyapının ülkeye kazandırılması olduğunu söyledi.