Halkın Partisi (HP) Girne milletvekili adayı Yusuf Avcıoğlu, partiden istifa ettiğini açıklamasının ardından yeniden aday listesinde yer almasına ilişkin açıklama yaptı. İstifasının adaylık sıralaması nedeniyle yaşandığı yönündeki değerlendirmeleri reddeden Avcıoğlu, parti yönetimiyle aralarındaki yanlış anlaşılmaları giderdiklerini belirtti.
“İSTİFAM SIRA KAVGASI DEĞİLDİ”
İstifa kararının bazı çevreler tarafından aday sıralamasıyla ilişkilendirileceğini önceden bildiğini ifade eden Avcıoğlu, tepkisini aday sıralaması belirlenmeden günler önce ortaya koyduğunu vurguladı.
2016 yılından bu yana HP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptığını belirten Avcıoğlu, yaklaşık 11 yıllık siyasi geçmişi nedeniyle adaylık sırası tartışmasına ihtiyaç duymayacağını savundu.
“ADAYLIK SEÇİMİNDEN ÖNCE İSTİFAMI GERİ ALDIM”
İstifa kararını adaylık seçimi yapılmadan önce geri aldığını açıklayan Avcıoğlu, hafta sonu gerçekleştirilen Parti Meclisi seçimlerine katıldığını belirtti.
Avcıoğlu, aday listesinde doğrudan yer almadığını, Parti Meclisi tarafından yapılan oylamada seçilerek milletvekili adayları arasına girdiğini vurguladı.
“GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZI GİDERDİK”
İlk istifa açıklamasında yalnızca “görülen lüzum üzerine” ifadesini kullanmasının da tartışıldığını belirten Avcıoğlu, parti içindeki anlaşmazlıkları kamuoyu önünde paylaşmayı doğru bulmadığını söyledi.
Parti yönetimiyle yeniden görüştüklerini açıklayan Avcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Yaşanan sürecin ardından parti yönetimiyle soğukkanlı bir biçimde oturduk, konuştuk. Görüş ayrılıklarımızın karşılıklı yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığını görerek bunları giderdik ve birbirimizi daha iyi anladık.”
Avcıoğlu, yıllardır verilen emekleri kaybetmek yerine birlikte siyasi mücadeleye devam etme kararı aldıklarını kaydetti.
“İNANDIĞIM DEĞERLER UĞRUNA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM”
İstifasının ardından parti içinden ve dışından çok sayıda destek mesajı aldığını belirten Avcıoğlu, kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Avcıoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemi hiçbir şekilde bırakmayacağımı ve inandığım değerler uğruna ne gerekirse yapmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim.”




