Cevdet Yılmaz: Kanlı Noel Tarihe Silinmez Bir Kara Leke Olarak Kazındı
Cevdet Yılmaz: Kanlı Noel Tarihe Silinmez Bir Kara Leke Olarak Kazındı
İçeriği Görüntüle

ARIKLI: MECLİSTE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Anayasa Mahkemesi’nin, Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan “Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uyulacak Kurallar ve Disiplin (Değişiklik) Tüzüğü”nü iptal etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Arıklı, karar sonrası süreci takip ettiklerini ve konuyu Meclis’e taşıyacaklarını söyledi.

MAHKEME KARARINI BEKLİYORUZ

AA muhabirine konuşan Arıklı, mahkemenin gerekçeli kararının yazılmasını beklediklerini ifade etti. Arıklı, Anayasa Mahkemesi kararının ilgili değişikliğin ancak Cumhuriyet Meclisi’nde yapılabileceğini ortaya koyduğunu belirterek, gerekçeli kararın ardından adım atacaklarını vurguladı.

MECLİSE TAŞINACAK DÜZENLEME

Arıklı, kararı gördükten sonra gerekli mevzuat düzenlemelerini yapacaklarını belirterek, “Mecliste inanç özgürlüğünün önünü açacağız. Yasa değişikliğine giderek bu meselenin çözümünü sağlayacağız.” dedi. Bakan, atılacak adımların yasal çerçeveye uygun şekilde Meclis gündemine getirileceğini söyledi.

Kamuoyuna yansıyacak gerekçeli karar ve takip edilecek yasal süreçle ilgili gelişmeler, ilgili merciler tarafından açıklandıkça haberimiz güncellenecektir.