Savaşan: “YDP’nin istifa yazısı henüz elimize ulaşmadı”
Savaşan: “YDP’nin istifa yazısı henüz elimize ulaşmadı”
İçeriği Görüntüle

SERDAROĞLU: “BU BİR KADER DEĞİL, ESAS SORUMLU SİYASİ OTORİTEDİR”

Hür-İş ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Girne açıklarında yaşanan Filo Jet faciasının “kader” olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek siyasi otoriteyi sorumlu tuttu. Serdaroğlu, arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından ailelerin olası hukuki mücadelesine sendika olarak destek vereceklerini açıkladı.

Hür-İş ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Filo Jet faciasının ardından devam eden arama çalışmaları ve yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Facianın yalnızca hayatını kaybeden ve kayıp kişilerin ailelerinin değil, bütün toplumun meselesi olduğunu belirten Serdaroğlu, “Canlarımız gitti. Daha da canlarımız gitmesin” dedi.

“BU İŞ BURADA KALMAYACAK”

Arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından sürecin takipçisi olacaklarını belirten Serdaroğlu, ailelerin yürütebileceği hukuki mücadeleye sendika olarak destek vereceklerini söyledi.

Serdaroğlu, “Bu bir kader değil arkadaşlar. Bu bizim kaderimiz değildir” diyerek ülkedeki denetimsizlik ve usulsüzlük iddialarının siyasi otoritenin sorumluluğunda olduğunu savundu.

Kaptan ve şirketin olası sorumluluğunun yargı tarafından belirleneceğini ifade eden Serdaroğlu, “Esas sorumlu siyasi otoritedir” dedi.

ARIKLI’YA: “İLK GÜNDEN İSTİFA ETMELİYDİN”

Görevden alınan eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya da tepki gösteren Serdaroğlu, “Sen bir Ulaştırma Bakanı olarak ilk günden istifa edip buraya gelip bu insanların yanında olmalıydın” ifadelerini kullandı.

Hükümet içerisinde yaşanan görev değişikliklerinin siyasi sorumluluğu ortadan kaldırmayacağını savunan Serdaroğlu, “Bu oyun bitti artık” diyerek açıklamasını tamamladı.