YENİ ADLİ YIL BUGÜN BAŞLIYOR
Kuzey Kıbrıs’ta 2025-2026 Adli Yılı bugün resmen başlıyor. Açılış öncesinde Yüksek Mahkeme’nin orta bahçesinde dün akşam resepsiyon düzenlendi. Etkinliğe yargıçlar, savcılar ve avukatlar katıldı.
ÖZERDAĞ: “YARGI EN GÜVENİLİR KURUM”
Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, resepsiyonda yaptığı konuşmada yargının ülkenin en güvenilir kurumu olduğunu vurgulayarak, “Bu bizler için büyük övünç kaynağıdır. Halkımızın teveccühüne teşekkür ederim” dedi.
Yeni adli yılın sorunlarla birlikte çalışma şevkiyle başlayacağını ifade eden Özerdağ, bina, personel ve bütçe eksiklerini çözmek için çalışmaların süreceğini belirtti.
YENİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE
Özerdağ, elektronik dosyalama sistemine her geçen gün yenilik eklendiğini, yakın zamanda Yüksek İdare Mahkemesi davalarının da tamamen elektronik ortamda dosyalanmaya başladığını açıkladı. Hedeflerinin, duruşma safhasına kadar tüm süreçleri dijitalleştirmek olduğunu söyledi.
Ayrıca, Lefkoşa’da ikinci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kurulması için yasal çalışmaların tamamlandığını, Meclis sürecinin ardından bu adımın hayata geçirileceğini belirtti.
“İLK TAHKİKAT PROSEDÜRÜ KALKACAK”
Ceza davalarında ilk tahkikat prosedürünün kaldırılması için Başsavcılık ve Barolar Birliği ile yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini açıklayan Özerdağ, bunun yargılamayı hızlandıracağını kaydetti.
Özerdağ ayrıca, Yargıtay’ın ağır istinaf yüküne dikkat çekerek, “Yakın zamanda üç dereceli yargılamaya geçilmesi kaçınılmazdır” dedi.
YÜKSEK MAHKEME’NİN 60. YILI
Bu yıl Yüksek Mahkeme’nin 60’ıncı kuruluş yılı olduğunu hatırlatan Özerdağ, kasım ayında uluslararası bir konferans düzenleneceğini duyurdu.
Yeni adli yılın ülkeye ve Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını dileyen Özerdağ, tüm yargı mensuplarına fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür etti.




