Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Proje Müdürlüğü denetiminde yürütülen çalışmalar kapsamında, Eşref Bitlis Kışlası ile Eski Dikmen Deposu bağlantı hattında yenileme, bakım, onarım ve arıza giderme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Çalışmalar nedeniyle 18-22 Eylül 2026 tarihleri arasında zorunlu su kesintisi uygulanacağı açıklandı.

BU DEPOLARDAN SU ALAN BÖLGELER ETKİLENECEK

Kesintiden DSİ Yeni Dikmen Deposu, Mevcut Eski Dikmen Deposu ve Mevcut Eşref Bitlis Kışla Deposu ile bu depolardan su temin edilen tüm yerleşim alanlarının etkileneceği belirtildi.

Yetkililer, çalışmalar devam ederken halkın ve belediyelerin gelişmeler hakkında basın yoluyla bilgilendirileceğini kaydetti.

Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu projesine tepki
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu projesine tepki
İçeriği Görüntüle

VATANDAŞLARA SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Kesinti süresince vatandaşlardan gerekli tedbirleri almaları ve mevcut su kaynaklarını dikkatli kullanmaları istendi.

Çalışmaların planlandığı şekilde tamamlanmasının ardından bölgeye su temininin yeniden sağlanması bekleniyor.