UID HEYETİ MECLİS’TE KABUL EDİLDİ

Ziya Öztürkler, Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ozan Atıcı, KKTC UID Başkanı Fadıl Şanverdi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Dev-İş Başkanı Kolozali, EKTAM hakkında Kıbrıs Gerçek'e konuştu: "Uzlaşmacı bir süreç yürüttük"
Dev-İş Başkanı Kolozali, EKTAM hakkında Kıbrıs Gerçek'e konuştu: "Uzlaşmacı bir süreç yürüttük"
İçeriği Görüntüle

Meclisten yapılan açıklamaya göre görüşmede Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştiren manevi atmosferine dikkat çekildi.

“UID’İN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE TAKİP EDİYORUZ”

Öztürkler, Türkiye’den gelen ziyaretlerin her zaman güç verdiğini belirterek UID’in uluslararası ve diplomatik alandaki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ifade etti.

UID’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde örgütlenerek Kıbrıs Türk halkının haklı davasına önemli destek verdiğini kaydeden Öztürkler, uluslararası toplantılardaki duruşlarının da önemli olduğunu söyledi.

BÖLGESEL GELİŞMELERE DEĞİNDİ

Öztürkler konuşmasında, İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarına ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bu ülkelerle yaptığı anlaşmalara da değinerek, adanın silahlandırılmasının bölgedeki riskleri artırdığını belirtti.

Buna rağmen Kıbrıs Türk halkının huzur içinde olduğunu ifade eden Öztürkler, Anavatan Türkiye’nin desteğinin önemine dikkat çekti.

“TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI TARTIŞMA KONUSU DEĞİL”

Yunanistan Savunma Bakanı’nın Türk askerinin adadan çekilmesine yönelik açıklamalarını eleştiren Öztürkler, Türk askerinin varlığının tartışma konusu olmadığını vurguladı.

ATICI: KKTC’YE DESTEK SÜRECEK

Ozan Atıcı ise konuşmasında UID olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne her alanda destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşme sonunda taraflar arasında hediye teatisinde bulunuldu.