“KUTSALLARIMIZA SAYGI DUYMALILAR”

Bertan Zaroğlu, Ada TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Beşparmak Dağları’ndaki KKTC bayrağına yönelik çağrılarına tepki gösteren Zaroğlu, bunun güven yaratıcı bir adım değil, tahrik olduğunu savundu.

Zaroğlu, “Nasıl ki biz karşı tarafın bayrağına saygı duyuyorsak, onların da Türk milletinin değerlerine aynı saygıyı göstermesi gerekir” dedi.

“BAYRAĞIMIZIN HER DETAYI ANLAM TAŞIYOR”

Türk bayrağının manevi değerine dikkat çeken Zaroğlu, bayraktaki yıldızın İslam’ın beş şartını, hilalin ise İslamiyet’i temsil ettiğini söyledi.

Kırmızı rengin şehitlerin kanını simgelediğini ifade eden Zaroğlu, İstiklal Marşı’nın da tarihi ve manevi anlamlar taşıdığını belirtti.

ATATÜRK ÖRNEĞİNİ HATIRLATTI

Zaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de yerde duran Yunan bayrağını kaldırttığını hatırlatarak, Türk milletinin diğer milletlerin bayraklarına da saygı duyduğunu ifade etti.

“HER ÜLKENİN GÜVENLİK DEĞERLENDİRMESİ VAR”

Türkiye’ye giriş yasağı bulunan kişilerle ilgili tartışmalara da değinen Zaroğlu, her ülkenin kendi güvenlik değerlendirmeleri doğrultusunda karar alabildiğini söyledi.

Komite, Başkanı UBP Milletvekili Ahmet Savaşan başkanlığında toplandı
Komite, Başkanı UBP Milletvekili Ahmet Savaşan başkanlığında toplandı
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin de kendi değerlendirmeleri çerçevesinde bazı isimlerle ilgili kararlar alabileceğini kaydeden Zaroğlu, “Keşke böyle durumlar hiç yaşanmasa” dedi.

AKINCI’YA YANIT VERDİ

Mustafa Akıncı’nın açıklamalarına da yanıt veren Zaroğlu, geçmiş dönemde Türkiye’ye yönelik kullanılan bazı ifadelerin toplumda kırılmalara neden olduğunu savundu.

Zaroğlu, artık toplumun sorunların çözümüne odaklanması gerektiğini ifade etti.