LEFKOŞA’DA CİDDİ DARP SUÇU: H.D. TUTUKLANARAK MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Lefkoşa’da meydana gelen ciddi darp olayıyla ilgili olarak tutuklanan H.D., mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Karaağaç’ta iş kazası
Karaağaç’ta iş kazası
İçeriği Görüntüle

OLAYIN DETAYLARI

Polis memuru Sıla Topbaş, mahkemede verdiği ifadede, zanlı H.D.’nin 13 Eylül 2019 tarihinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir yurt odasında kız arkadaşına şiddet uyguladığını aktardı.

Polis, zanlının kız arkadaşının ayrılmak istemesine sinirlenerek, kollarına ve bacaklarına yumruk atmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiğini söyledi.

Şikayetin 17 Eylül 2019 tarihinde yapıldığı, müştekinin doktor kontrolünden geçirildiği ve vücudunda darp-cebir izlerine dair rapor alındığı kaydedildi.


ZANLININ YURT DIŞINA KAÇIŞI VE GERİ DÖNÜŞÜ

Polis, olayın ardından H.D.’nin 14 Eylül 2019’da ülkeyi terk ettiğini ve aranan şahıs ilan edildiğini açıkladı.
Aradan geçen yılların ardından zanlının 21 Eylül 2025’te Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığı belirtildi.


MAHKEME KARARI

Polis soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının ülkeye turist olarak giriş yaptığını ifade ederek teminat talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlının:

  • Yurt dışına çıkışının yasaklanmasına,

  • 50 bin TL nakit teminat yatırmasına,

  • Haftada bir gün ispât-ı vücut yapmasına emir verdi.