VON DER LEYEN'DEN KIBRIS AÇIKLAMASI
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde, AB ilkeleri, değerleri ve müktesebatıyla uyumlu bir çözüm için yeni bir hareketlilik hissettiklerini söyledi.
Von der Leyen, AB Kıbrıs Özel Temsilcisi'nin bugün atanacağını da duyurdu.
GUTERRES İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Von der Leyen, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.
Kıbrıs'ta yaşanan hareketliliğin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Von der Leyen, bu sürecin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
AB'DEN DESTEK MESAJI
Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeleri yakından takip edeceklerini kaydeden Von der Leyen, Avrupa Komisyonu'nun elindeki tüm araç ve imkanlarla çözüm çabalarına destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.




