Hamitköy’de meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde alma, tasarruf ve verme suçlarıyla ilgili tutuklanan E.C.E., Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede şahadet veren polis memuru Görkem Taşlı, 6 Ekim 2026 tarihinde saat 22.30 sıralarında İstikbal Sokak’ta şüpheli görülen zanlının polis tarafından takibe alındığını söyledi.
Polis, zanlının bir apartmanın merdiven boşluğundaki tahta kutunun arkasından siyah naylon aldığı sırada suçüstü yakalandığını belirtti.
TOPLAM YAKLAŞIK 170 GRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Polis, zanlının aldığı naylon içerisinde yaklaşık 83 gram Hint keneviri olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi.
Zanlının Hamitköy’deki ikametgahında yapılan aramada ise yaklaşık 83 gram ve ayrıca 4 gram Hint keneviri olduğuna inanılan madde, 5 adet tütünle karışık sarma sigara ile üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazinin emare olarak alındığı aktarıldı.
Toplamda yaklaşık 170 gram Hint keneviri olduğuna inanılan madde ele geçirildiği belirtildi.
“504 GRAM ALDIĞINI İTİRAF ETTİ”
Polis, zanlının İngilizce verdiği gönüllü ifadesinde, 29 Eylül’de “Bura King” olarak bildiği bir kişinin yönlendirmesiyle toplam 504 gram Hint keneviri aldığını söylediğini mahkemeye aktardı.
Zanlının bu miktarın 308 gramını farklı konumlara bıraktığını, bir kısmını kendisi için ayırdığını ve söz konusu iş karşılığında 200 ABD Doları kazanç elde ettiğini söylediği belirtildi.
Polis ayrıca zanlının Eylül ayında da farklı noktalara uyuşturucu bıraktığının tespit edildiğini ifade etti.
2 GÜN TUTUKLU KALACAK
Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, zanlının iki gün tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Gizem Erciyas, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi amacıyla E.C.E.’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.




