Başbakan Ünal Üstel, FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirmeyi planladığı futbol kampının iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Üstel, Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Rum Futbol Federasyonu ve ELAM’ın girişimlerine dikkat çekerek, yaşananların Kıbrıs Türk halkına yönelik izolasyon politikasının yeni bir örneği olduğunu savundu.

“BİR ÇOCUK FUTBOL KAMPI BİLE HEDEF OLUYOR”

Ortada siyasi bir faaliyet veya tanınma girişimi bulunmadığını vurgulayan Üstel, etkinliğin yalnızca Kıbrıslı Türk çocukları ve gençleri dünyaca tanınmış bir futbol kulübünün akademisiyle buluşturmayı amaçladığını belirtti.

Üstel, “Bir çocuk futbol kampı bile Rum siyasetinin hedefi oluyorsa, ortada çok ciddi bir zihniyet sorunu vardır” ifadelerini kullandı.

Rum Futbol Federasyonu’nun UEFA ve İspanya Futbol Federasyonu nezdinde girişimde bulunduğunu, Rum yönetiminin diplomatik temaslar yürüttüğünü ve ELAM’ın kampın iptalini hedeflediğini kaydeden Üstel, ELAM’ın iptal sonrasında kullandığı “Hedefimize ulaştık” açıklamasına da tepki gösterdi.

“BARCELONA OLAYI MÜNFERİT DEĞİLDİR”

Üstel, Barcelona kampıyla yaşananların tek başına değerlendirilmemesi gerektiğini savunarak, KKTC üniversitelerinin dünya sıralamalarında “Kuzey Kıbrıs” adıyla yer alması ve Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenmesi planlanan uluslararası etkinliklerle ilgili yaşanan tartışmaları da hatırlattı.

Üstel, “Bunun adı güven yaratmak değildir. Bunun adı Kıbrıs Türk halkını izolasyon altında tutma siyasetidir” dedi.

“BİZ BUNA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk halkının dünyayla buluşmasının engellenemeyeceğini belirten Üstel, çocukların spordan, gençlerin dünyadan ve üniversitelerin uluslararası akademik camiadan koparılmasına yönelik girişimlerin karşısında duracaklarını kaydetti.

Bostancı’da kayıp olarak aranan genç kız bulundu
Bostancı’da kayıp olarak aranan genç kız bulundu
İçeriği Görüntüle

Üstel, “KKTC vardır, Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda vardır ve bütün engellemelere rağmen Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle dünyayla buluşmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.