Behdad Jafari hakkındaki avrupa tutuklama Emri fransa’da reddedildi
Behdad Jafari hakkındaki avrupa tutuklama Emri fransa’da reddedildi
İçeriği Görüntüle

Üstel, eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konferansta Kıbrıs Türk halkının haklı davasını cesaretle ve kararlılıkla savunmasından dolayı şükranlarını sundu. Akar’ın, 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın bir işgal değil, barış ve güvenliği tesis eden bir adım olduğunu dünya kamuoyuna hatırlatmasının tarihi gerçekleri ortaya koyduğunu vurguladı.

Buna karşılık, ELAM mensubu bir Avrupa Parlamentosu üyesinin tarihi çarpıtan, nefret ve düşmanlığı körükleyen mesnetsiz ithamlarını şiddetle kınayan Üstel, “Bu tür söylemler sadece Ada’da değil, Avrupa değerleri içinde de ayrımcılığa ve kutuplaşmaya hizmet etmektedir” dedi.

Kıbrıs Türk halkının, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ve desteğiyle barış, huzur ve istikrar yolunda ilerlediğini belirten Üstel, “Tarihi çarpıtma çabaları ne haklı davamızdan bizi alıkoyabilir, ne de Doğu Akdeniz’deki meşru haklarımızdan geri adım attırabilir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel, Kıbrıs Türk halkı adına bir kez daha Hulusi Akar’a teşekkür ederek, uluslararası camiayı nefret söylemleri karşısında adalet, hakkaniyet ve gerçeklerden yana tavır almaya davet etti.