ÜSTEL: 13. MAAŞLAR 25 VE 26 ARALIK’TA ÖDENECEK

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, devletin çalışanları, emeklileri, sigortalıları ve sosyal destek alan vatandaşları maaş ödemeleri konusunda hiçbir zaman belirsizlikle karşı karşıya bırakmadığını vurgulayarak, bu anlayışın bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Üstel, yaptığı açıklamada, Sosyal Sigortalar kapsamındaki emeklilerin 13. maaşlarının 25 Aralık Perşembe, kamu çalışanları, kamudan emekli olan vatandaşlar, sosyal yardım alanlar, şehit aileleri ve engellilerin 13. maaşlarının ise 26 Aralık Cuma günü ödeneceğini kamuoyuyla paylaştı.

47 BİN 537 EMEKLİYE 2,3 MİLYAR TL’Yİ AŞAN ÖDEME

Başbakan Üstel, Sosyal Sigortalar kapsamında bulunan 47 bin 537 emeklinin 13. maaş ödemeleri için 2 milyar 393 milyon 610 bin 438 TL kaynak ayrıldığını belirterek, söz konusu tutarın 25 Aralık’ta emeklilerin hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

Hasipoğlu’ndan “Ortak Açıklama” Eleştirisi
Hasipoğlu’ndan “Ortak Açıklama” Eleştirisi
İçeriği Görüntüle

“MAAŞLAR HİÇBİR ZAMAN TARTIŞMA KONUSU OLMADI”

Üstel, UBP hükümetleri döneminde maaşların hiçbir zaman “ödenecek mi?” tartışmalarına konu edilmediğini vurgulayarak, taksitli maaş uygulamalarının yaşatılmadığını ve halkın belirsizliğe mahkûm edilmediğini söyledi. Bu yaklaşımın devletin hem yasal hem de sosyal sorumluluğu olduğunu ifade etti.

ALIM GÜCÜ VE ENFLASYON VURGUSU

Türk lirasında yaşanan değer kaybı ve enflasyonist süreçlere rağmen maaşlarda yapılan artışlarla alım gücünün korunmaya çalışıldığını belirten Üstel, son yıllarda döviz bazında sağlanan yükselişin KKTC tarihinde önemli bir eşik olduğunu dile getirdi.

Enflasyonun gerilemesi ve piyasanın istikrar kazanmasıyla birlikte, alım gücünün yıl içinde daha da toparlanmasının beklendiğini kaydetti.

“DEVLETİN GÜCÜ VATANDAŞINA YANSIYACAK”

Başbakan Üstel, açıklamasının sonunda devletin gücünü çalışanlara, emeklilere, ihtiyaç sahiplerine ve üreten tüm vatandaşlara yansıtan bir anlayışla yollarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.