ÜSTEL: “YARIM KALAN PROJELERİ BİRER BİRER BİTİRDİK”

Başbakan Ünal Üstel, TAKBİS bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, geçmişte sık yaşanan hükümet değişiklikleri nedeniyle birçok proje ve reformun yarım kaldığını belirterek, hükümetleri döneminde bu projelerin tamamlanmasına öncelik verdiklerini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel, KKTC tapu ve kadastro altyapısının dijitalleştirilmesi kapsamında yürütülen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

280 Bin Sterlinlik Tarla Satışı Soruşturması: 1 Tutuklu
280 Bin Sterlinlik Tarla Satışı Soruşturması: 1 Tutuklu
İçeriği Görüntüle

“İSTİKRARSIZLIK PROJELERİ YARIM BIRAKTI”

Üstel, geçmiş yıllarda kısa süreli hükümetlerin görev yapmasının projelerin devamlılığını olumsuz etkilediğini savundu.

Birçok projenin yarım kaldığını, reformların tamamlanamadığını ve altyapı eksikliklerinin giderilemediğini ifade eden Üstel, hükümeti kurdukları gün halka bu sorunları çözme sözü verdiklerini kaydetti.

“ÇOĞU PROJE 2009’DA BAŞLADI”

Birçok projenin başlangıç tarihinin 2009 yılına uzandığını belirten Üstel, o dönemden bugüne kadar sekiz hükümet kurulduğuna dikkat çekti.

Üstel, “Maalesef bu süreçte birçok proje yarım kaldı. Biz hükümetimiz döneminde yarım kalan projeleri birer birer bitirdik” dedi.

Geçmişten devralınan projelerin ardından öncelikli alanlarda reformlara yöneldiklerini ifade eden Üstel, altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve kamu hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.