ÜSTEL: “ERSİN TATAR HALKIN ADAYIDIR, BİRLİKTEYİZ, KARARLIYIZ, GÜÇLÜYÜZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, 19 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde açıklama yaptı.


“TATAR, UBP-DP-YDP’NİN ORTAK ADAYIDIR”

Üstel, seçimlere kısa süre kala çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı ve yeniden Cumhurbaşkanı adayımız Ersin Tatar’la tam bir uyum içinde, saflarımız sımsıkı çalışmalarımızı, kesintisiz, durmaksızın, hız kesmeden sürdürmekteyiz. Ersin Tatar halkın adayıdır. Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Halkının en geniş desteğine sahip UBP-DP ve YDP’nin de ortak desteğine sahiptir” dedi.

“Çıktığımız Cumhurbaşkanlığı seçimi yolunda BİRLİKTEYİZ, KARARLIYIZ, GÜÇLÜYÜZ. Gücümüz, halkımızdan aldığımız aktif destektendir” ifadelerini kullanan Üstel, seçim sürecindeki coşkunun Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaşamsal öneminden kaynaklandığını söyledi.

Kamuda Yetkili 5 Sendika Bugün Saat 10.00’da Maliye Bakanlığı Önünde Eylemde!
Kamuda Yetkili 5 Sendika Bugün Saat 10.00’da Maliye Bakanlığı Önünde Eylemde!
İçeriği Görüntüle

“RUM YÖNETİMİ SALDIRGAN NİYETİNİ GÖSTERİYOR”

Üstel, bölgedeki gelişmelere de dikkat çekerek, “Kardeş Filistin Halkı’na İsrail’in dünya gözü önünde uyguladığı soykırıma duyduğumuz tepkiyle beraber, bu soykırımdan çıkaracağımız dersler de vardır. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgalcisi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, en başta İsrail olmak üzere girdiği askeri temelli ittifaklarla, Kıbrıs Türk Halkı’na ve KKTC’ye saldırgan niyetini göstermektedir” dedi.

Türkiye’nin askeri varlığına vurgu yapan Üstel, “Anavatanımız Türkiye’nin askeri varlığı ve her türlü desteği, korkusuzca yaşama nedenimizdir. Ancak bizler 1974’ten günümüze Kıbrıs Adası’nın gördüğü en uzun süreli barışın, huzurun Rumların çılgınlığıyla kesintiye uğramasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.


“TÜRKİYE HER ZAMAN YANIMIZDA”

Üstel, Türkiye ile olan ilişkiler hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Anavatan Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanımızda olmasından duyduğumuz memnuniyeti UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak ifade etmeyi insani bir görev sayıyorum. Türkiye’nin her zaman yanımızda olması, Kıbrıs adasında, mavi vatanda, çıkarlarımızın riske sokmadan savunmadaki kader birliğimiz içindir.”


“TATAR’IN KAZANMASI HALKIN YÜKSEK ÇIKARINADIR”

Seçimlere yönelik mesaj veren Üstel, “19 Ekim’de sandıklar kapanıp, bağımsız yargımızın gözetiminde sonuçlar açıklanana kadar demokrasi bekçiliğimiz devam edecektir. Ersin Tatar, adayımızdır. Ersin Tatar’ın seçimi kazanan olarak tamamlaması Kıbrıs Türk halkının yüksek çıkarınadır” dedi.

Üstel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Halkımız kulaklarını, toplumsal, ulusal çıkarlarımıza uyumlu seslere açık tutmalıdır. Güzel görünümlü sözlere kanma döneminin geride kaldığını biliyoruz ve görüyoruz. Halkımızın duyarlılık, ilgi ve dayanışmasına teşekkür eder, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.”