ULuhan OTO GALERİ SALDIRISI SORUŞTURMASI
Lefkoşa’da meydana gelen Uluhan Oto Galeri’ye yönelik silahlı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan tetikçi A.K. ve azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan B.A.’nın ardından, silah ve motor kaskı temin ettiği iddiasıyla tutuklanan F.Y. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkeme, zanlı F.Y. hakkında 3 gün ek tutukluluk emri verdi.
POLİS: “İFADELERİN TEYİT VE TEKZİBİ SÜRÜYOR”
Mahkemede olguları aktaran tahkikat memuru, zanlı F.Y.’nin tetikçi A.K.’ye motor kaskı ve ateşli silah temin ettiği iddiasıyla tutuklandığını belirtti. Zanlının itiraf içerikli gönüllü ifadeler verdiğini kaydeden polis, bu ifadelerin teyit ve tekzibine yönelik soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.
Tahkikat memuru ayrıca, zanlının parmak izi örneklerinin alındığını, cep telefonunun data incelemesine gönderildiğini ve mevcut ile temin edilecek kamera görüntülerinin inceleme aşamasında olduğunu mahkemeye aktardı.
Polis, tüm bu işlemlerin tamamlanabilmesi için 3 gün ek tutukluluk süresi talep etti.
SAVCILIK VE SAVUNMA İTİRAZ ETMEDİ
Savcılık, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmedi.
Savunma avukatı ise mahkemede söz alarak, zanlının verdiği gönüllü ifadenin içeriğini sordu. Tahkikat memuru, zanlının olay günü tetikçiyle aynı güzergâhta bulunduğuna yönelik beyanları olduğunu, ancak çalışmaların halen sürdüğünü söyledi. Savunma tarafı da 3 günlük süreye itiraz etmedi.
MAHKEMEDEN 3 GÜN EK SÜRE
Mahkeme, sunulan olguları ve soruşturmanın kapsamını değerlendirerek, zanlı F.Y.’nin 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.




