Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem adına Ahmet Karaoğulları ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Başkanı Mustafa Rıza, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) Yasa Tasarısı'na ilişkin ortak açıklama yaptı.

Üç sendika, söz konusu tasarının eğitimin ihtiyaçlarından değil, seçim hesaplarından doğduğunu savundu.

“HAYAL KIRIKLIKLARINA YOL AÇACAK”

Ortak açıklamada, tasarının gençlerin öğretmenlik hayallerini olumsuz etkileyeceği ve yıllardır emek veren birçok kişinin hayal kırıklığı yaşayacağı bir düzenin kapısını aralayacağı ifade edildi.

Sendikalar, Anayasa Mahkemesi kararlarını dolanmak amacıyla hazırlandığını ileri sürdükleri düzenlemenin, Atatürk Öğretmen Akademisi’ni öğretmen yetiştiren köklü bir kurum olmaktan uzaklaştıracağını öne sürdü.

“AÖA KAMUSAL EĞİTİM HAFIZASIDIR”

Açıklamada, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin toplumun kamusal eğitim hafızası olduğu belirtilerek, kurumun liyakat, eşitlik ve nitelikli öğretmen yetiştirme anlayışının güvencesi olduğu vurgulandı.

Gençlerin geleceğinin siyasi hesaplara teslim edilmeyeceğini belirten sendikalar, AÖA’nın itibarı ile öğretmenlik mesleğinin saygınlığını birlikte savunacaklarını kaydetti.

ORTAK DESTEK ÇAĞRISI

KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN, gençlik örgütlerine, gençlik federasyonuna, muhalefet partilerine, sendikalara ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunarak, Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencileri ile öğretmen olma hayali kuran gençlerin yanında durulmasını istedi.

22 HAZİRAN’DA BASIN AÇIKLAMASI

Üç sendika, 22 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Öğretmen Akademisi önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurdu.

BAKÜ’de 4. Lefkara Edebiyat Şöleni düzenlendi
BAKÜ’de 4. Lefkara Edebiyat Şöleni düzenlendi
İçeriği Görüntüle