Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP), 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek Milletvekilliği Genel Seçimi için aday adaylığı başvuru süreci 5 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

UBP Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, başvuruların 15 Ekim mesai bitiminde sona ereceğini açıkladı.

ADAYLAR 24 EKİM’DE BELİRLENECEK

UBP Merkez Yönetim Kurulu’nun, Genel Başkan ve Başbakan Ünal Üstel başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda aday adaylığı sürecinin başlatılması yönünde karar alındığı belirtildi.

Ötüken Özel Eğitim Okulu’na yeni eğitim ve yaşam alanları yapılacak
Ötüken Özel Eğitim Okulu’na yeni eğitim ve yaşam alanları yapılacak
İçeriği Görüntüle

Savaşan, başvuruların tamamlanmasının ardından UBP’nin milletvekili adayları ile adayların listelerdeki sıralamasının 24 Ekim’de yapılacak seçimle parti üyeleri tarafından belirleneceğini kaydetti.

BAŞVURULAR GENEL MERKEZE YAPILACAK

Aday adaylığı başvuruları, Lefkoşa Köşklüçiftlik’te bulunan UBP Genel Merkezi’nde Genel Sekreterliğe yapılacak.

Başvuru sırasında yazılı özgeçmiş, vesikalık fotoğraf, KKTC kimlik kartı fotokopisi, daimi ikametgâh belgesi, son üç yıla ait ülkeye giriş-çıkış belgesi, adli sicil belgesi, erkek adaylar için askerlik terhis belgesi ve özel bağış makbuzu istenecek.