TEL-SEN’DEN ARIKLI’YA: “ÇARŞIDAN MESAJ VAR, BU İHANETİ DURDURUN!”

Tel-Sen Yönetim Kurulu, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya yönelik sert bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Bay Arıklı! Çarşıdan mesaj var. 100 gündür uyarıyoruz, dinlemediniz. Şimdi siz bile bizim söylediklerimizi kısık sesle tekrar ediyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

“HALKIN MALINI TESLİM ETMEK İHANETTİR”

Sendika, Arıklı’nın yakın çevresine imzalanması planlanan protokolün kabul edilemez olduğunu söylediği yönünde duyum aldıklarını belirterek, “Biz en başından beri uyardık. Bu anlaşma ülkemiz adına en büyük ihanetlerden biridir. KKTC halkının milyarlarca dolarlık gelir kaynağını, stratejik kurumları ve güvenliği tekellere teslim etmek ihanettir” denildi.

“100 GÜNDÜR SOKAKLARDAYIZ”

Tel-Sen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sendika, 100 gündür süren eylem ve uyarılara rağmen sürecin şeffaf yürütülmediğini vurguladı.

“GERÇEKLER SİZİ BİLE SARSIMIŞTIR”

Arıklı’nın yakın çevresine yaptığı yorumların kendi haklılıklarını kanıtladığını savunan Tel-Sen, “Önünüze getirilen taslak sizi bile sükut-u hayale uğratmıştır. Bu yüzden kamuya açık ve şeffaf bir açıklama yapmanız gerekir” dedi.

“TEL-SEN İLE MASAYA OTURUN”

Tel-Sen, Arıklı’ya açık çağrıda bulunarak, “Sürecin daha fazla büyümemesi için Tel-Sen ile ivedilikle görüşme yapılmalıdır. Taslağın son hali yazılı olarak tarafımıza sunulmalı ve kamuya açıklanmalıdır” ifadelerini kullandı.