Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), 9. Olağan Kurultayı’nı 29 Mart 2026 tarihinde gerçekleştireceğini açıkladı.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, parti meclisinin dün yaptığı toplantıda, iki yıl süreyle görev yapacak Genel Başkan ile Parti Meclisi üyelerinin belirleneceği olağan kurultayın tarihi netleştirildi.
Açıklamada, TDP’nin 50 yıllık siyasal mücadelesi ve örgütsel birikimi doğrultusunda, Meclis’e yeniden dönme ve yerel yönetimlerde daha güçlü bir varlık oluşturma hedeflerinin kurultayda ele alınacağı belirtildi.
Yıl içinde yaşanacak iki ayrı seçim sürecinin de dikkate alındığına işaret edilen açıklamada, kurultayın; partinin siyasal hattını güçlendirmesi, örgütsel kapasitesini artırması ve halkla kurduğu bağı daha ileriye taşıması açısından özel bir önem taşıdığı vurgulandı.





