"Hristodulidis'in Açıklamaları Karşılıklı Saygıyı, Eşitliği ve Hukuk Zeminini Reddeden Bir Zihniyetin Dışavurumudur"

Hristodulidis’in açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu tür açıklamalar, karşılıklı saygıyı, eşitliği ve hukuk zeminini reddeden bir zihniyetin dışavurumudur. Gerginliği, tasarladığı gündemlerle yaratıp tırmandıran Rum lider, özellikle Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile gerçekleştirdiğimiz her yapıcı temasın hemen ardından tutuklama ve korku yayma siyasetini bilinçli şekilde devreye sokmaktadır. Kıbrıs Türk Halkını toptan tehdit eden ve yargımızı hedef alan bu yaklaşım, muhatabımızın gerçek niyetini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

"Rum Liderliğinin Uzun Süredir Ülkemizden Yasa Dışı Yollarla Bilgi Topladığı Bilinen Bir Gerçektir"

Tatar, Rum liderliğinin düşmanlık siyasetlerini ilerletmek adına KKTC’den yasa dışı yollarla bilgi, belge ve teknik ölçümlerle veri topladığının bilinen bir gerçek olduğunu ifade etti. Bu verilerin Rum polis teşkilatı aracılığıyla mahkemelerinde delil olarak sunulduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, verilen tepkilerin bu faaliyetlerin açığa çıkmasından ve yargı önünde sorgulanmaya başlanmasından kaynaklandığını söyledi.

"Düşmanca Anlayış, Taşınmaz Mal Komisyonu’nu da Yok Saymaya Çalışıyor"

“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü”
“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü”
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası polis mekanizmalarını Kıbrıslı Türklere karşı baskı aracı gibi kullanan bu düşmanca anlayışın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından tanınan Taşınmaz Mal Komisyonu’nu da yok saymaya çalıştığını belirtti. Hukuki çözüm yollarını görmezden gelen bu siyasetin yeni olmadığını vurguladı.

"Bu Bir Terör Siyasetidir"

Tatar, “Kıbrıs Türk Halkını hedef alan, sistematik baskı kurmaya çalışan bu anlayış, korkuya ve yıldırmaya dayalı bir terör siyasetidir. Bu siyaset ne hukukla ne insanlıkla bağdaşır. Halkımızı korkutarak bir yere varabileceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içerisindedir” dedi.

Son olarak, KKTC mahkemelerini hedef alan ve kurumları itibarsızlaştırmaya çalışan bu tutumu reddettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu saldırgan dili esefle kınıyor ve aynen iade ediyorum” ifadelerini kullandı.