Kıbrıs Türk Tasdik Memurları Derneği, 22 Ağustos’ta Bakanlar Kurulu tarafından yapılan tasdik memuru atamalarının “usulsüzlük ve yasa ihlalleri” nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Dernek, başlattıkları hukuki sürecin sonuç verdiğini açıkladı.

Dernek Başkanı Hüseyin Şişman, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, Yüksek İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının ardından Bakanlar Kurulu’nun 19 Kasım’da tüm atamaları iptal ettiğini belirtti.

Rize’de çocuklardan Öztürkler’e KKTC bayraklı karşılama
Rize’de çocuklardan Öztürkler’e KKTC bayraklı karşılama
İçeriği Görüntüle

Şişman, atama sürecinde objektif kriterlere uyulmadığının, yasal zorunlulukların ihlal edildiğinin tespit edilmesi üzerine Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını hatırlattı. Dava sürerken atamaların durdurulması için ara emri de talep ettiklerini aktardı.

Bu sonuç yalnızca derneğimizin değil, demokratik hukuk düzeni ve eşitlik ilkesinin de bir zaferidir” ifadelerini kullanan Şişman, üyelerinin haklarını koruma mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Açıklamanın sonunda Şişman, bundan sonraki süreçte yasa, tüzük ve objektif değerlendirme ilkelerine bağlılığın sağlanması için gerekli tüm girişimleri sürdüreceklerini vurguladı.