Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs meselesine ilişkin düzenlediği basın toplantısında Tufan Erhürman’ın yürüttüğü politikayı eleştirdi.

“ZAMAN VE STATÜ KAYBETTİRİYOR”

Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı’na yönelik kişisel bir olumsuzluk taşımadığını, karşılıklı sevgi ve saygının bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’nın sürdürdüğü politika, Kıbrıs Türküne zaman ve statü kaybettiriyor. Bu politikanın yanlış olduğunu açıkça vurgulamak görevimdir.”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'ndan Kenan Atakol'un vefatı dolayısıyla taziye mesajı

“ANKARA İLE İSTİŞARE EDİLİYOR SÖZÜ DOĞRU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaların arşivlendiğini ifade eden Ertuğruloğlu, aynı söylemlerin tekrarlandığını savundu.

Cumhurbaşkanı’nın izlediği yolu Ankara ile istişare ettiğini söylediğini belirten Bakan, “Bu söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Erhürman-4

“ULUSAL DAVA SİYASİ TERCİHE GÖRE KULLANILAMAZ”

Kıbrıs meselesinin ulusal bir dava olduğunu vurgulayan Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı’nın konuyu kendi siyasi tercihlerine göre kullanma yaklaşımını eleştirdi.

Sendikalardan İçişleri Önünde Eylem: “Ektam İşçileri İçin Dayanışma Hesabına İzin Verin”
Sendikalardan İçişleri Önünde Eylem: “Ektam İşçileri İçin Dayanışma Hesabına İzin Verin”
İçeriği Görüntüle

“Bilmezden gelerek, ‘Bu makamı kendi siyasi tercihime göre kullanırım, başkası karışamaz’ zihniyeti doğru değil.”

Ertuğruloğlu, devletin en yüksek makamı ile hükümet arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çekerek açıklamalarını tamamladı.