Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, kamu yönetiminde adalet ve eşitlik vurgusu yaparak partizan istihdamlara, siyasi kayırmacılığa ve ayrıcalıklara tepki gösterdi.
“Yüzde 100 Eşit Fırsat, Yüzde 100 Eşit Yurttaşlık” mesajı veren İncirli, kamu yönetiminde liyakat ve şeffaflığı esas alan bir düzen oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.
“PARTİZANLIK VE KAYIRMACILIK ADALETİ ZEDELİYOR”
Kamu istihdamında siyasi kayırmacılığın ve ayrıcalıkların adalet duygusunu zedelediğini belirten İncirli, ülkenin dar bir menfaat grubunun çıkarları doğrultusunda yönetildiğini savundu.
Mevcut kamu yönetimi anlayışını eleştiren İncirli, “Bu düzeni değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
“İSTİHDAMDA LİYAKAT VE ŞEFFAFLIK ESAS OLACAK”
Yeni dönemde kamu istihdamı ve görevde yükselmelerde liyakat, şeffaflık ve eşit fırsatların esas alınacağını belirten İncirli, yurttaşlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurguladı.
İncirli, kamu yönetiminde ayrıcalıkların yerine adalet ve eşitliğin hâkim olmasını hedeflediklerini söyledi.
“BU ÜLKE BİR AVUÇ AYRICALIKLININ DEĞİL, HALKINDIR”
Kamu kaynaklarının ve fırsatların tüm yurttaşlara eşit şekilde sunulması gerektiğini vurgulayan İncirli, açıklamasını “Bu ülke bir avuç ayrıcalıklının değil, halkındır” sözleriyle tamamladı.




