Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı hükümet üyelerini sert sözlerle eleştirdi.
“DEVLET CİDDİYETİNDEN UZAK”
Şenkul, “Ülkenin Bakanları bulundukları makamlara o kadar yabancı, devlet ciddiyetinden o kadar uzak ki, 3-5 like uğruna ülkemizin en önemli sermayesi olan ‘Güvenli Yer’ algısına ters paylaşımlar yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
Bazı konuların herkes tarafından dile getirilebileceğini ancak devleti yönetenlerin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Şenkul, resmi olarak doğrulanmamış bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının sakıncalı olduğunu belirtti.
TURİZM VURGUSU
Turizm sektöründe zaten sıkıntıların yaşandığı bir döneme dikkat çeken Şenkul, “Bakanların çıkıp insanlara ‘kafanıza füze düşebilir’ hissi vermesi gerçekten olacak iş değil” dedi.
Şenkul, kamuoyuna yapılan açıklamalarda daha dikkatli ve sorumlu bir dil kullanılması gerektiğini kaydetti.




