BAŞLANGIÇ PRONTO ÇEMBERİ-BİTİŞ BAŞBAKANLIK ÖNÜ
Özel sektör için gerçekleştirilecek yürüyüş bu akşam 18:00’da Dereboyu Caddesi’nde “Pronto Çemberi” olarak bilinen yerde başlayacak ve eylemciler başbakanlık binasının önüne kadar yürüyecek.
“SENDİKASIZ ÇALIŞTIRILMAK YASAKLANSIN”
Sendikalar, özel sektör çalışanları için hükümetten bazı kararlar üretmesini talep ederken, bu talepler arasında özel sektör de dahil her alanda sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması da var. Yine sendikalar asgari ücrete son yapılan artışın belirlenen HP düzeyine çekilmesini talep ediyor.
HALKTAN VE SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK
Sendikaların düzenleyeceği yürüyüşlü eyleme halktan ve siyasi partilerden de yoğun destek var. Çok sayıda vatandaş sosyal medya üzerinden eyleme katılacaklarını açıklarken, bazı siyasi partiler de eyleme destek vereceklerini ifade etti.