EYLEM’DEN SERT ÇIKIŞ: “KABUL ETMEYECEĞİZ”
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, hayat pahalılığı ödeneğinde yapılmak istenen düzenlemeye sert tepki gösterdi. Eylem, krizin faturasının dar gelirlilere ve emekçilere ödetilmek istendiğini savunarak, buna izin vermeyeceklerini açıkladı.
“HÜKÜMET KRİZİ DERİNLEŞTİRİYOR”
Yazılı açıklama yapan Eylem, hükümetin ülkeyi kötü yönettiğini ileri sürerek, alınan kararlar ve yasal değişikliklerin halkı daha da zor bir sürece sürüklediğini iddia etti. Hayat pahalılığı üzerinden yapılmak istenen değişikliğin, emekçiye yeni bir yük getireceğini vurguladı.
SENDİKALAR HAREKETE GEÇİYOR
Eylem, söz konusu adımın ardından tüm sendikaların yarın bir araya geleceğini belirterek, ortak bir mücadele sürecinin başlayacağının sinyalini verdi.
“RANT DÜZENİ KABUL EDİLEMEZ”
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Eylem, kamuya ait kurumların ve doğal kaynakların peşkeş çekildiğini, politikaların sermaye lehine şekillendiğini öne sürdü.
Eylem, bu düzeni kabul etmeyeceklerini belirterek, mücadelenin büyütüleceğini ifade etti.



