Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Milletvekili Erken Genel Seçimi ve Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri için sandık seçmen listelerinin yarın askıya alınacağını açıkladı. Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke ilçelerini kapsayan listeler 7 Kasım Cumartesi gününe kadar incelenebilecek.

YSK’nın 14 numaralı duyurusuna göre, listelerin askıya alınacağı yerleri ve seçim çevrelerinin sandık bölgelerine ayrılışını gösteren cetveller, 1-7 Kasım tarihleri arasında YSK’nın ve Mahkemelerin internet sitelerinde yayımlanacak.

LİSTELER 09.00-18.30 SAATLERİNDE İNCELENEBİLECEK

Sandık seçmen listeleri askıda kaldığı süre boyunca her gün 09.00-18.30 saatleri arasında incelenebilecek. İtiraz ve başvurular, listelerin askıda bulunduğu yerde görevli kişiler aracılığıyla ya da doğrudan ilgili ilçe seçim kuruluna yapılabilecek.

Çalışma günlerinde başvuru ve itirazlar 17.30-18.30 saatleri arasında alınacak. Diğer günlerde ise 09.00-10.00 ve 17.30-18.30 saatleri arasında işlem yapılabilecek. Son başvuru günü 7 Kasım Cumartesi olacak.

Annesinin öldüğünü söyleyerek kuyumcudan 5 bin TL aldı
Annesinin öldüğünü söyleyerek kuyumcudan 5 bin TL aldı
İçeriği Görüntüle

İtiraz ve başvuruların yazılı delillerle desteklenmesi gerekiyor. Kimlik ve yurttaşlık için kimlik kartı veya pasaport; daimi ikametgâhın belirlenmesi için ise ilgili muhtarlıktan alınmış, muhtarın ve iki ihtiyar heyeti üyesinin imzası ile muhtarlık mührünü taşıyan belge yazılı delil kapsamında kabul ediliyor.E