Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Grup Başkanvekili Erkut Şahali, Başbakan Ünal Üstel’in Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Şahali, hükümetin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirterek, Üstel’in iddialarını “siyasi ahlaka sığmayan” ifadelerle eleştirdi.

“MECLİS KAYITLARINDA BÖYLE BİR YASA YOK”

Kanal T’de Güne Dair programında Nazar Erişkin’in sorularını yanıtlayan Şahali, Üstel’in “Yasa gönderdik, komitede engellediler” ve “Az alana çok, çok alana az artış öngördük” şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Şahali, “Ünal Bey’in dünkü tavrını niteleyecek başka bir kelime bulamıyorum; tam bir yalancı gibi davrandı. Meclis kayıtlarında böyle bir yasa tasarısı yoktur” dedi.

Cevdet Yılmaz: "KKTC Asla Yalnız Değildir, Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"
Cevdet Yılmaz: "KKTC Asla Yalnız Değildir, Yanında Olmaya Devam Edeceğiz"
İçeriği Görüntüle

“SON 13 AYDA SADECE VERGİ ARTIRAN DÜZENLEME VAR”

Hükümetin son 13 ayda Meclis’e gönderdiği tek düzenlemenin vergi oranlarını artıran ve tüm ücretlilerin daha fazla vergi ödemesine yol açan mevzuat olduğunu belirten Şahali, hayat pahalılığına ilişkin sunulan önerilerin ise alım gücünü düşüren uygulamalardan ibaret olduğunu savundu.

“KOMİTE KURDUK İDDİASI KOCA BİR YALAN”

Başbakan Üstel’in “Komite kurduk, muhalefet isim vermedi” sözlerine de tepki gösteren Şahali, böyle bir girişimin hiç yaşanmadığını ifade etti.
“Bu hangi komite? Böyle bir hareket söz konusu olmadı. Sorumluluk almaya gelince hayali komitelerin arkasına saklanıyorlar” diye konuştu.

“ANAYASA ENGEL DEĞİL, KILIFTIR”

Üst kademe yöneticileri ve siyasi kamu görevlilerinin maaşları konusunda hükümetin “Anayasa engeli” iddiasını da eleştiren Şahali, bunun hukuki bir karşılığı olmadığını söyledi.

Dörtlü hükümet döneminde, muhalefet desteğine ihtiyaç duyulmadan yasa gücünde kararnameyle gerekli düzenlemelerin yapıldığını hatırlatan Şahali, “Bugün anayasayı korku nesnesi gibi sunanlar, aslında sorumluluk almaya cesareti olmayanlardır” ifadelerini kullandı.

“BİLMİYORLARSA SÖYLESİNLER, REÇETEYİ BİZ YAZARIZ”

CTP olarak halkın alım gücünü korumak için her türlü çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Şahali, hükümetin samimiyetsiz tutumunun süreci tıkadığını savundu.

Şahali, “Eğer bu işi bilmiyorlarsa açıkça söylesinler, biz reçeteyi yazarız. Halkın cebindeki yangını rakam oyunlarıyla ve yalanlarla söndüremezsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.