OYAK HEYETİ KKTC’DE YATIRIMLARI İNCELEDİ

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı Korgeneral (E) Zekai Aksakallı ve Başdanışman Bülent Ardıç, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Aksakallı, OYAK’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki iştiraklerini denetlemek ve yatırımları yerinde incelemek amacıyla adada bulunduklarını belirtti.

Ziyarette konuşan Aksakallı, KKTC’deki faaliyetlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Mevcut teşebbüslerimizin verimliliğini artırmak ve yeni yatırım alanlarını değerlendirmek üzere kapsamlı bir inceleme ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Sayın Dursun Oğuz’u ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.”

Ziyaret sırasında Aksakallı, Bakan Oğuz’a el yapımı Türk bayrağı hediye etti. Bu anlamlı hediye, Türkiye ile KKTC arasındaki kardeşlik ve dayanışma ruhunu simgeledi.

OĞUZ: “OYAK’IN KATKISI HEM EKONOMİK HEM DE İSTİHDAM AÇISINDAN ÖNEMLİ”

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek OYAK’ın yatırımlarının KKTC için taşıdığı önemi vurguladı:

Başbakan Ünal Üstel Ankara’ya Gidiyor
Başbakan Ünal Üstel Ankara’ya Gidiyor
İçeriği Görüntüle

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti kurumlarıyla iş birliği içinde gelişmeye ve üretmeye devam ediyor. OYAK’ın yatırımları ülkemize hem ekonomik hem de istihdam açısından değer katmaktadır.”