NETANYAHU'DAN ACİL GÜVENLİK TOPLANTISI KARARI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın, ABD'nin İran'a yönelik olası askeri operasyon ihtimali nedeniyle üst düzey güvenlik toplantısı yapacağı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, toplantının gündemini ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a ilişkin yaptığı son açıklamalar oluşturacak.

PROGRAMLARINI İPTAL ETTİLER

Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre Netanyahu ve Katz, Trump'ın "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız." açıklamasının ardından önceden planlanan programlarını iptal etti.

İki ismin, üst düzey siyasi ve güvenlik yetkilileriyle bir araya gelerek olası gelişmeleri değerlendireceği belirtildi.

GÜNDEMDE İRAN VAR

Haberde, toplantıda ABD'nin İran'a düzenleyebileceği olası saldırılar ile bölgedeki güvenlik risklerinin ele alınmasının beklendiği kaydedildi.

Gazeteye konuşan ve ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili ise Tel Aviv yönetiminin olası gelişmelere karşı hazırlık yaptığını ancak şu aşamada kapsamlı bir savaş beklemediklerini söyledi.

SON DAKİKA: ABD'den İran'a Yeni Saldırı
SON DAKİKA: ABD'den İran'a Yeni Saldırı
İçeriği Görüntüle

TRUMP SİNYALİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, İran'a yönelik yeni bir operasyon sinyali vererek, "Dün gece onları çok sert vurduk. Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız." ifadelerini kullanmıştı.