Eylül’de yeni bir müzakere trafiği

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın özel temsilcisi Güneş Onar ile Kıbrıslı Rum başmüzakereci Menelaos Menelaou’nun, Kıbrıs sorunu çerçevesinde Eylül’ün ilk haftasında bir toplantı yapması bekleniyor. Henüz kesin tarih açıklanmadı.

Holguin 1 Eylül’de adaya geliyor

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin’in 1 Eylül’de adaya gelmesi planlanıyor. Cyprus Mail’in haberine göre Holguin, 2 Eylül’de hem Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hem de Rum lider Nikos Hristodulidis ile görüşecek.

Dolar rekor tazeledi: Serbest piyasada 47,21 TL seviyesine yükseldi
Dolar rekor tazeledi: Serbest piyasada 47,21 TL seviyesine yükseldi
İçeriği Görüntüle

Üçlü toplantı gündemde mi?

Diplomatik kaynaklar, Onar ile Menelaou’nun Holguin’le üçlü bir toplantı yapıp yapmayacağının henüz netleşmediğini aktardı.

New York öncesi kritik temaslar

Eylül ayında New York’ta düzenlenecek BM Genel Kurulu çerçevesinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapılması planlanan üçlü görüşme öncesinde bu temasların kritik önem taşıdığı vurgulanıyor.