MSB: EUROFIGHTER EĞİTİMİ İÇİN PERSONEL AĞUSTOSTA BİRLEŞİK KRALLIK'A GİDECEK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Eurofighter Typhoon tedarik süreci kapsamında ilk uçucu personelin 2026 yılı ağustos ayında Birleşik Krallık'a gönderileceğini açıkladı. Bakanlık, uçuş eğitimlerinin kısa sürede başlamasının planlandığını duyurdu.

EĞİTİM SÜRECİ AĞUSTOSTA BAŞLIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedarik sürecine ilişkin son durumu paylaştı.

Bakanlık, 2026 yılı ağustos ayında uçucu personelin Birleşik Krallık'a gönderileceğini ve kısa süre içerisinde uçuş eğitimlerine başlanmasının planlandığını bildirdi.

Açıklamada, imzalanan sözleşme kapsamında önümüzdeki yıllarda da uçucu ve bakım personelinin eğitim amacıyla Birleşik Krallık'a gönderilmeye devam edeceği ifade edildi.

ROKETSAN'IN KABİLİYETLERİNE VURGU

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, ROKETSAN'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şirketin geliştirdiği füze, hava savunma sistemi, akıllı mühimmat ve balistik koruma çözümleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığına önemli katkı sağladığını söyledi.

Ankara'dan Avrupa Parlamentosu Raporuna Eleştiri
Ankara'dan Avrupa Parlamentosu Raporuna Eleştiri
İçeriği Görüntüle

Aktürk, ROKETSAN'ın yerli ve milli savunma sanayisinin gelişiminde kritik rol üstlendiğini vurguladı.

HUDUTLARDA 42 BİNİ AŞKIN GEÇİŞ ENGELLENDİ

Toplantıda terörle mücadele ve sınır güvenliğine ilişkin verileri de paylaşan Aktürk, son bir haftada 6 PKK'lı teröristin teslim olduğunu açıkladı.

Yılbaşından bu yana yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 6 bin 485 kişinin yakalandığını, 42 bin 776 kişinin ise hudutlardan geçişinin engellendiğini belirtti.

YENİ TESLİMATLAR ENVANTERE GİRDİ

Savunma sanayisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için muhtelif miktarda Fırtına-2 obüsünün muayene ve kabul işlemlerinin tamamlanarak envantere alındığını açıkladı.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından da farklı çap ve miktarlarda silah ile mühimmat teslimatlarının gerçekleştirildiği bildirildi.

VELİ BİLGİN OLAYINDA ADLİ RAPOR BEKLENİYOR

Toplantının soru-cevap bölümünde Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin'in hayatını kaybetmesine ilişkin sürece de değinildi.

MSB, idari ve adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklendiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca, resmi açıklamalar dışında sosyal medyada yer alan doğrulanmamış iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.