“MİRAS KIBRIS” ETKİNLİĞİ İSKELE BELEDİYESİ KÜLTÜR EVİ’NDE YAPILDI
İskele, Mehmetçik-Büyükkonuk, Tatlısu ve Erenköy-Karpaz belediyelerinin iş birliğiyle düzenlenen “Miras Kıbrıs” etkinliği, bugün İskele Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleştirildi. “Mirasına Sahip Çık” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte organizasyonu üstlenen dört belediyenin başkanları; İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da yer aldı.
KIBRIS MUTFAĞI VE KÜLTÜRÜ KONUŞULDU
Program, Refika’nın Mutfağı kurucusu, yemek kitabı ve gazete yazarı Refika Birgül’ün kültürel sohbetiyle başladı. Ardından gurme şef Mustafa Şah ve turizm uzmanı Zekai Altan, Kıbrıs mutfağı üzerine bilgiler paylaştı. Sohbete daha sonra Sibel Tatar ve Fatma Şahin de katılarak görüşlerini aktardı.
SİBEL TATAR: “ULUSLARARASI GASTRONOMİ FUARI HEDEFİMİZ”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, konuşmasında gastronomide Gaziantep’in örnek alınması gerektiğini belirterek, “O tecrübeden biz de faydalanmak istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı’nın talebini de ileten Tatar, “Bölgede uluslararası bir gastronomi fuarını hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
FATMA ŞAHİN: “BU COĞRAFYANIN GÜZELLİĞİ BENZERSİZ”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Kuzey Kıbrıs’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İki günden beridir buradayım, muhteşem bir ev sahipliği yapıyorsunuz” dedi.
Şahin, hellimin dünyaya tanıtılmasının önemine dikkat çekerek, “Hellim, mozzarelladan çok daha kıymetli bir üründür” ifadelerini kullandı.
KIBRIS KÜLTÜRÜ RENKLERLE YAŞATILDI
Etkinlik kapsamında stantlar açıldı, workshoplar, mani ve düğün atışmaları, Kıbrıs’a özgü kıyafetlerle defileler, müzik dinletileri, gelin alayı ve folklor gösterileri gerçekleştirildi.
Gün boyunca ziyaretçilere Kıbrıs mutfağından geleneksel ikramlar da sunuldu.
“Miras Kıbrıs” etkinliği, Kıbrıs kültürünü, mutfağını ve geleneklerini gelecek nesillere aktarma amacıyla büyük ilgi gördü.





